Diskuse

Inspektorát práce

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, ono je dobře když etatista dojde k poznání, že ten stát, kterému on tak věřil a který dosud šlapal po právech a svobodách jiných, aby jemu údajně zajistil nějaké výhody, mu opravdu žádné výhody nezajistí a že se musí postarat sám.

0 0
možnosti
Foto

A vy jste po škole nastopil do zaměstnání kde jste měl pracovní práva ? Vy považujete dodržování pracovních práv za výhodu ?

0 0
možnosti
AT

Aha, už jsem asi pochopil ...

Víte jaký je rozdíl mezi levičákem a pravičákem? Pravičák, když narazí na problém, snaží se ho řešit dostupnými prostředky. Levičák, ať je problém sebebanálnější, láduje kanón na Auroře a snaží se měnit světový řád.

Vy jste se octl v těžké životní situaci. Klobouk dolů před vámi, že když jste cítil nespravedlnost a nezákonnost, snažil jste se proti tomu něco udělat. Podle mě jste to ale nedotáhl do konce. Utahání a unavení stěžovatele je standardní metoda byrokratů. Jednak jste se mohl spojit s podobně poškozenými, mohl jste se obrátit na instituce, které mají na dodržování práv dohlížet, mohl jste záležitost medializovat (né tady na blogu), mohl jste jít do soudního sporu. To vše za předpokladu, že vaše pocity jsou oprávněné. Ono když je člověk donucený dlouhodobě dělat něco co nechce, může se mu zdát, že svět je přesycený sociální nespravedlností a že je nutné ho obrátit vzhůru nohama. Pokud se upínáte k socialismu, jako rajskému zřízení kde "všichni měli práci" musím se pousmát. Já na rozdíl od vás jsem ten řád zažil. Právo na práci bylo ve skutečnosti pracovní povinností, se vším, co to s sebou nese. A statisíce pracovních míst, která existovala jen proto, že existovat musela, byl mimo jiné jednou z příčin, proč socialismus ve všech zemích způsobil tragické zaostávání rozvoje ekonomiky za zeměmi, kde desítky let vládl ten, podle vás, hnusný kapitalismus.

Ještě byste nám mohl, pro zajímavost prozradit obor, který jste vystudoval.

0 0
možnosti
Foto

Pravičák drží zdroje a může si dovolit řešit problémy..a omezovat práva a svobody jiných, já nedržím nic... i přesto jsem, ale řešení hledal a vytvářel... poukazuji jen na to jakým způsobem zde dochází k poškozování lidí, kteří se nemohou bránit. Poukazuji na to co je základem svobod... , že svoboda jednotlivce končí tam kde začíná svoboda dalšího jednotlivce... to je celé...

0 0
možnosti
Foto

Řekl jste:  Před několika lety jsem dospěl k tomu, že jsou krácena má práva, a že to je hlavní příčinou toho proč mi byl zamezen svobodný rozvoj. 

Jaká to byla práva, která vám byla upřena?

0 0
možnosti
Foto

Nelidské pracovní podmínky.. 16 hodinové směny... a nadělávané dovolené 7-14 dní v kuse. Pracovní práva. No a stát samozřejmě základní lidská práva. Tím, že v podstatě dovolí... , aby si tu někdo nastavoval takovéto podmínky.

0 0
možnosti

J41u27r14o 69Č29u85r60o

1. 5. 2015 17:15

Pane Garguláku, nelíbí se vám vydělávat na živobytí jako zaměstnanec, zkuste to jako živnostník.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem nikde nenapsal, že se mi nelíbí na živobytí vydělávat jako zaměstnanec. Já živnost z osobnostního hlediska neuznávám. Já preferuji pevně daný řád, pravidelný měsíční příjem.

0 0
možnosti
OP

Mezi lidmi to funguje tak, že práva máte tenkrát, když se vás ostatní bojí nebo když vás potřebují. Jedna z možností je, najít si svoji malou svobodu a být v ní šťasten. Jiná z možností je, bít se za svá práva a probít se až ke smrti, nějaká práva se snad za tu dobu i podaří dosáhnout. Podstatné je, stojí-li to za to

0 0
možnosti
JH

J17a91n 59H74u87r62k60a

1. 5. 2015 17:01

vstupte do jednání s Ministerstvem sociálních věcí vaše stížnost musí být koncipována ve dvou rovinách tedy vůči zaměstnavateli tak proti inspektorátu popis a váš pohled k postupu...

0 0
možnosti
Foto

Bylo to potlačeno , chtěl jsem podat žalobu a žádal jsem o advokáta... soudkyně mi sdělila, že nemám peníze a práci..já jí sdělil, že dle rozsudku nejvyššího soudu to není důvodem... i přesto mi advokát na projednání přidělen nebyl.

0 0
možnosti