Petr Gargulák

Nezaměstnanost a svobodný rozvoj

2. 05. 2015 20:31:10
Být v současné době nezaměstnaný znamená žít v utrpení, žijete v každodenním stresu a strachu o svojí budoucnost. Dlouhodobé hledání práce, která není je více stresující než-li práce samotná. Úřadem práce jste vyháněni do námezdního otroctví nebo bezpráví. Do toho všeho se neustále jedná o tom, že byste měli nastoupit na neplacenou veřejnou službu, která je demotivační a stejně jako námezdní otroctví vám nepřináší žádný svobodný rozvoj.

Zejména pak mladým se posouvají roky života na založení rodiny nebo zajištění vlastního zázemí. Staří na druhou stranu přicházejí o smysl své lidské existence. Dá se za takovéhoto předpokladu ještě vůbec hovořit o svobodách, když nenaplňují svůj skutečný smysl, kterým je zajištění svobodného rozvoje těmi, kteří se rozhodli po roce 89 zbavit lid zdrojů a hospodařit privátně ?.

Námezdní otroctví je v podstatě stav ve kterém nemáte právo myslet na budoucnost, ale jen přežívat beze smyslu lidské existence. Nemůžete šetřit a vše co vyděláte utratíte za pouhé přežití.

Veřejná služba, která není honorována je zase represivním nástrojem vedoucím k vyžadování vykonání pracovní činnosti bez nároku na odměnu pod pohrůžkou snížení hmotného zabezpečení na které vzniká nárok ze samé podstaty existence osobního vlastnictví.

Primární zodpovědnost za tento stav nesou vlastníci zdrojů, spousta lidí si nemůže dovolit riskovat, aby následně skončila v rukou exekutorů. Lidé jsou svázáni kapitálem vlastníků, kteří rozhodují o životě a smrti a nárokují si diktátem podmínky, které jsou za hranicí lidské důstojnosti.

Ten kdo se může postarat sám o sebe je většinou jedinec, který má vlastní zázemí a může si dovolit ze dne na den začít s minimálním rizikem podnikat. Ten kdo se však jen velmi těžce může postarat sám o sebe platí přemrštěnou rentu vlastníkovi zdrojů nebo je vlastníkem zdrojů vykořisťován.Je zcela závislým na kapitálu vlastníka, kterému se stará o blahobyt a nadprůměrný svobodný rozvoj.

Být nezaměstnaný za stavu kdy není dostatek pracovních míst je trestem, je to okrádání o svobodný rozvoj vedoucí k poškozování nebo rozkladu mnoha rodin i těch, kteří by rádi rodinu založili ve chvíli kdy to pociťují.

Čtěte také: Inspektorát práce

Autor: Petr Gargulák | karma: 17.84 | přečteno: 973 ×
Poslední články autora