Petr Gargulák

Renty nebo vlastní mezigenerační a svobodný rozvoj ?

8. 05. 2015 15:11:37
Proč jsme donuceni investovat do vlastnictví někoho jiného, když se dostaneme kvůli volnému trhu tedy opět kvůli vlastnictví někoho jiného do problémů a nemůžeme investovat do vlastního svobodného rozvoje a mezigeneračního růstu?

Představme si situaci kdy se rozhodneme pro pořízení vlastního svobodného bydlení, zajistíme si tím mezigenerační růst a svobodný rozvoj. Máme svoji profesní kariéru a splácíme hypoteční úvěr, vše běží jak na drátkách. Máme pravidelný měsíční příjem a relativně spokojený rodinný život. Náhle se dostaneme kvůli vlastnictví někoho jiného, tedy kvůli volnému trhu do finančních problémů, přijdeme o zaměstnání. Nemůžeme si dovolit splácet hypoteční úvěr nebo půjčku na rekonstrukci a rodina se nám mnohdy pomalu rozpadá.Pokud nemáme to štěstí s rychlým nalezením navazujícího a odpovídajícího pracovního uplatnění, zbývá nám profesní a ekonomická degradace, jsme dotlačeni režimem k námezdnímu otroctví nebo k exekuci, popřípadě k osobnímu bankrotu nebo bezpráví.

Chtěli bychom požádat o dávky v hmotné nouzi a dávky státní sociální podpory, abychom mohli uhradit náklady spojené s naším bydlením po dobu než si nalezneme adekvátní pracovní uplatnění, ale není nám vyhověno i přestože jsme zodpovědnější než ti, kteří prostřednictvím sociálních dávek platí rentu, v podobě pronájmu vlastníkovi nemovitosti a podporují tak jeho svobodný a mezigenerační rozvoj namísto svého.

Jedná se v podstatě o totéž, buď investujeme do vlastnictví někoho jiného prostřednictvím dávek v hmotné nouze nebo státní sociální podpory nebo tím stejným způsobem investujeme do svého. Jak je tedy možné, že jedna skupina, která je zároveň příčinou problému v režimu volného trhu je zvýhodňována nad skupinou druhou, která se jen snaží být zodpovědnější a odmítá na sobě nechat parazitovat ze všech stran ?.

Odkaz na článek, který mě vedl k zamyšlení a analýze.

Čtěte také: Pracovat se musí vyplatit a práce nás musí naplňovat


Autor: Petr Gargulák | karma: 10.71 | přečteno: 504 ×
Poslední články autora